torsdag 8. september 2011

Gjærbakst

Fikk så lyst på litt fersk gjærbakst i dag. Så da jeg kom hjem fra jobb satte jeg en bolledeig. 
Syns oppskriften er nydelig  god, og bruker den både til boller, horn, skillingsboller og det jeg måtte ønske. 
I dag ble de en porsjon med skillingsboller.


Oppskriften er som følger

18 dl hvetemel
150 g sukker
2 pk gjær
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
7 dl melk
150 g margarin
2 egg

Bland sammen alt det tørre. Tilsett smeltet smør og lunket melk i belblandingen. Bland i eggene til slutt. Dersom deigen er løs, tilsetts litt mer melk. 
La deigen forheve i 30-40 minutter.

Trill ut boller, kringler, skillingsboller eller hva du måtte ønske og la gjærbaksten få etterheves i 30-40 minutter. 

Stekes ved 225 grader i 10-15 minutter. 

Nå gleder jeg meg til kvelds!

-Annette-

3 kommentarer:

Petrine ~ Nederst i havna sa...

Synes nesten jeg kan kjenne lukta smyge seg gjennom pc-skjermen :)
Gjærbakst er jo så godt!

Mine hverdager (Anne) sa...

Åh, det så skikkelig godt ut :)

Mine hverdager (Anne) sa...

smetter bare inn enda en kommentar her jeg ;) Fargen på huset ditt er det Grå skifer? Har syntes den fargen din har vært SÅ utrolig fin. Herlig, da har jeg valgt riktig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...