Fikk så lyst på litt fersk gjærbakst i dag. Så da jeg kom hjem fra jobb satte jeg en bolledeig.
Syns oppskriften er nydelig god, og bruker den både til boller, horn, skillingsboller og det jeg måtte ønske.
I dag ble de en porsjon med skillingsboller.
Oppskriften er som følger
18 dl hvetemel
150 g sukker
2 pk gjær
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
7 dl melk
150 g margarin
2 egg
Bland sammen alt det tørre. Tilsett smeltet smør og lunket melk i belblandingen. Bland i eggene til slutt. Dersom deigen er løs, tilsetts litt mer melk.
La deigen forheve i 30-40 minutter.
Trill ut boller, kringler, skillingsboller eller hva du måtte ønske og la gjærbaksten få etterheves i 30-40 minutter.
Stekes ved 225 grader i 10-15 minutter.
Nå gleder jeg meg til kvelds!
-Annette-
-Annette-
3 kommentarer:
Synes nesten jeg kan kjenne lukta smyge seg gjennom pc-skjermen :)
Gjærbakst er jo så godt!
Åh, det så skikkelig godt ut :)
smetter bare inn enda en kommentar her jeg ;) Fargen på huset ditt er det Grå skifer? Har syntes den fargen din har vært SÅ utrolig fin. Herlig, da har jeg valgt riktig :)
Legg inn en kommentar